Besøk totalt: i dag: online:
Om KOKOS - Kongsberg og Omegn Kort Og Scrapping. Vi er en gjeng papirglade damer som møtes jevnlig for hyggelig samvær rundt vår felles hobby kort og scrapping. Mormors hage i Kongsberg er vårt faste samlingssted. Det arrangeres helgetreff året rundt! Vi får ofte besøk av butikker som har med godt utvalg av ting man trenger til hobbyen. Treffene er åpne for alle! - både nybegynnere og de erfarende. Var det noen som sa; klin KOKOS???!!

mandag 8. februar 2010

Ruskes@r@h's treffkake (gulrotkake)

Ruskes@r@h sin gulrotkake fra kokos-treffet 5.-7.febr 2010:

Ingredienser:
6 dl sukker
4,5 dl matolje
6 egg
7,5 hvetemel
3 ts natron
3 ts bakepulver
3 ts kanel
750 g skrelt gulrot

Glasur:
250 g smør
400 g kremost(feks 2 pk philadelfia)
500 g melis
3 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte:

Visp sammen sukker og olje i en stor bakebolle. Pisk eggene i et og et til blandingen blir tykk og lys. Sikt sammen hvetemel, natron, bakepulver og kanel. Bland til en jevn deig. Riv gulrøttene fint og rør inn i deigen til slutt.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd eller smurt langpanne
(ca 30x40cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i ca 40 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Rør sammen smør og litt av melisen til smørkrem. Tilsett kremost, vaniljesukker og resten av melisen og pisk ostekremen jevn. Bre ostekremen i et tykt lag over kaken (kaken må være kald). Lag gjerne riflete mønster i ostekremen med en gaffel. Del kaken i passe store firkanter. Er du ikke fullt så glad i ostekrem kan denne halveres.

Ingen kommentarer: