Ruskes@r@h sin gulrotkake fra kokos-treffet 5.-7.febr 2010:
Ingredienser:
6 dl sukker
4,5 dl matolje
6 egg
7,5 hvetemel
3 ts natron
3 ts bakepulver
3 ts kanel
750 g skrelt gulrot
Glasur:
250 g smør
400 g kremost(feks 2 pk philadelfia)
500 g melis
3 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte:
Visp sammen sukker og olje i en stor bakebolle. Pisk eggene i et og et til blandingen blir tykk og lys. Sikt sammen hvetemel, natron, bakepulver og kanel. Bland til en jevn deig. Riv gulrøttene fint og rør inn i deigen til slutt.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd eller smurt langpanne
(ca 30x40cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i ca 40 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Rør sammen smør og litt av melisen til smørkrem. Tilsett kremost, vaniljesukker og resten av melisen og pisk ostekremen jevn. Bre ostekremen i et tykt lag over kaken (kaken må være kald). Lag gjerne riflete mønster i ostekremen med en gaffel. Del kaken i passe store firkanter. Er du ikke fullt så glad i ostekrem kan denne halveres.
Kurs "Easy Instant landscape" NQF 2018
-
Jeg hadde booket et landskapskurs med amerikanske Dawn Cameron-Dick, nå
bosatt i UK i de siste 25 år. Spennende teknikk og veldig kunskapsrik, blid
og hygg...
for 6 år siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar