Antje sin sommerkake fra kokos-treffet 5.-7.febr 2010:
Fra Antje: "Det er mammas og mormors beste og enkleste kakeoppskrift. :) Vi lager den egentlig året rundt og varierer med frukt etter smak og sesong. Deilig med en kladd pisket kremfløte på toppen - hmmm..."
Ingredienser til kakebunn:
(nok til 3 runde springformer, eller 1 liten langpanne og 1 springform)
4 egg
2 kopper sukker
3 kopper mel (hvetemel, eller halvparten fin fullkorn og hvetemel)
1 kopp planteolje (raps, solsikke, soya)
1 kopp selters/farris (kullsyreholdig vann)
1 ts bakepulver
2 ss sitronsaft
Lag røren og hell den i bakepapirkledd form. Stekes på ca. 170 grader i ca. 25 min. Prøv med en trepinne om kaken er ferdigstekt.
Fyll oppå kaken:
1 pakke ferdig vaniljekrem
frukt etter smak og sesong (feks jordbær, blåbær, druer, kiwi, bananskiver). Jeg brukte 1 boks fersken og 1 boks mandariner på treffet.
Legg kakebunnen over på et fat og smør vaniljekrem oppå. Skjær opp frukt og fordel over kaken.
Topping:
1 pk "Tortenguss" tilberedes etter bruksanvisning (det er en slags ferdigblandet kakeglasur av gelatine, sukker, vann). Lag alternativt litt gele, som kjøles ned til det begynner å stivne. Dekk hele kaken med et tynt lag av geleblandingen og sett kjølig.
Kakebunnen kan med fordel fryses. Kan også pyntes med bare melisglasur og litt kakestrø.
Kurs "Easy Instant landscape" NQF 2018
-
Jeg hadde booket et landskapskurs med amerikanske Dawn Cameron-Dick, nå
bosatt i UK i de siste 25 år. Spennende teknikk og veldig kunskapsrik, blid
og hygg...
for 6 år siden
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar