Lise's oppskrift på deilig sjokoladekake:
300 g smør (smeltet)
500 g sukker
4 egg
7 dl kulturmelk
500 g mel
2 ts natron
¼ ts salt
80 g kakao (Regia orginal eller bake)
4 ss vaniljesukker
1 ½ ts bakepulver (vær raus)
Smør og sukker røres hvitt. Bland deretter det tørre sammen og bland egg og kulturmelk sammen hver for seg. Hell det vekselvis i smør-og sukker blandingen.
Helles i langpanne 40x45cm, kledd med bakepapir. Stekes på 175º C, 45 minutter på nederste rille.
Glasur:
500 g melis
3-4 ss kakao
2 ts vaniljesukker
50 g smør (smeltet)
1 dl sterk kaffe
Røres sammen i kjele og smøres på når kaka er avkjølt.
300 g smør (smeltet)
500 g sukker
4 egg
7 dl kulturmelk
500 g mel
2 ts natron
¼ ts salt
80 g kakao (Regia orginal eller bake)
4 ss vaniljesukker
1 ½ ts bakepulver (vær raus)
Smør og sukker røres hvitt. Bland deretter det tørre sammen og bland egg og kulturmelk sammen hver for seg. Hell det vekselvis i smør-og sukker blandingen.
Helles i langpanne 40x45cm, kledd med bakepapir. Stekes på 175º C, 45 minutter på nederste rille.
Glasur:
500 g melis
3-4 ss kakao
2 ts vaniljesukker
50 g smør (smeltet)
1 dl sterk kaffe
Røres sammen i kjele og smøres på når kaka er avkjølt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar